Magyar

– SUPPLEMENTATIO PREPARATIO RECONVALESCENTIA–
JAVASLAT
Lyme borreliosis chronica kiegészítő, előkészítő és lábadozási időszakának támogatására
A felülfertőződések, így a candidiasis megelőzése döntő fontosságú a kezelés zavartalanságához.
A higiénés körülmények fokozott biztosítása a felülfertőzések elkerülésének legegyszerűbb módja. A kezelés idején ezért részesítsük előnyben a párolt-főtt ételeket. Zárt helyen tartott összejövetelek, hosszabb utazás, rossz higiénés körülmények kerülendők.
Az ezüstkolloid (argentum colloidale-ECOS: tel: +36-309-12-12-49) naponta 4-5 alkalommal alkalmazva, a szájüreget és az emésztőrendszer felső szakaszát védi a felülfertőzésektől. A szájüreg átöblitése után az ezüstkolloid lenyelhető, változatlan formában kiürül, nem szívódik fel. – Az emésztőrendszer alsóbb szakaszának természetes bélflóráját védik a kezelés alatt preventív céllal adott Lactobacillus bulgaricus és társai – a Protexin készítmények és a BioKult. Ezeket célszerű az antibiotikus kezelés után is 7 napig szedni(3×1-2 capsula), hogy az egészséges bélflórát hosszabb időre biztosítva mintegy recultivaljuk a bélrendszert.
Esetenkénti megitélés alapján, specifikus antimycotikus kezelés is szükséges lehet, illetve preventív céllal az antibiotikus kezelés alatt is alkalmazható.
Multivitamin készítmények-nyomelemekkel rendszeres szedése javasolt, tekintettel a kezelés alatti fokozott szükségletre. Alkalmazásuk megelőzi a kombinált antibiotikus kezelés mellékhatásainak kialakulását. Ezért a B-complex vitaminok mellett C vitamin és a Béres csepp szedésére( 1-2x naponta 30-40 csepp) különös figyelmet kell fordítani. Jó hatású a szelén alkalmazása, fontos a szervezet calcium és magnesium szükségletének biztosítása. Étkezés és a gyógyszerek bevétele után két órával, pár falat kiséretében fogyasszuk el, így a fölszívodott antibiotikumokkal nem tudnak kapcsolódni. – A száj-spray formában bevitt vitaminok-nyomelemek alkalmazására is az antibiotikum bevételét követően két órát várakozzunk. Javasolt Vitamist Multi50+www.vitaminspray.hu; vagy más multivitamin készítmény nyomelemekkel (Actival, Centrum-silver).
A szervezet detoxikálása. A máj működését elsősorban epehajtókkal támogatjuk, és ha szükséges a sylimarin-készítmények 3×1-2 capsula szedése javasolt. Epehajtók nélkülözhetetlenek az epesav összecsapzódás megelőzésére, amely a ceftriaxon kezelés alatt alakulhat ki. A reggel éhgyomorra fogyasztott keserű-víz az epehólyag összehúzódását, a máj tisztulását és az immun-rendszer támogatását is kiváltja.
Bőséges és lehetőleg egyenletes folyadék fogyasztás folyamatosan szükséges a szervezeti tisztulás érdekében (2-3 liter/nap). Sok gyümölcsöt, növényi táplálékot tartalmazó étrendi napok beiktatása is jó, tisztító hatású. Az alapos mosás ill. párolás biztosítja a fokozott hygiénét, ami a kezelés alatt döntő fontosságú.
16% Human Gammaglobuline(2 ml) hetente 1x intramusculárisan javasolt, a kezelés kezdete előtt 1-2 héttel kezdődően négy hétig, majd a befejezést követően újabb négy hétig. Javaslatra 50-100 mg/testsúlykg dózisban 3-6 hét időközzel 1-3 alkalommal. Jelenleg a hazai gyártást leállították.
A károsodott immunrendszer aktív támogatására orvosi gomba kivonatait tartalmazó Vitanax PX-4 capsula hónapokig tartó szedése javasolt. Ez a készítmény magyar egyetemi intézményben végzett, évtizedekig tartó kutatás és fejlesztés eredménye. Hatására a sejtes és az ellenanyagok közvetítette immunitás gátoltsága fokozatosan megszűnik, mindkét rendszer optimálisan és harmonikusan működik. A szervezetben keletkező káros anyagok (az elpusztult kórokozók, sejtek maradványai) kiürülnek, a Bartonellosis-ban előforduló érproliferáció csökken. Az újabban kifejlesztett LymeNAT összeállítás ezt a komplex hatást fokozza az apigeninek és az acerola C-vitamin tartalma valamint egyéb hatóanyaga révén. Az őssejtek működésének támogatása (VargaStem) tovább javítja az idült gyulladás következtében gyengült immunválaszt. Egyidejűleg megszűnteti IgM-IgG átalakulás gátlását, amely az IgM felszaporodását és a kiértékelés zavarát okozza, valamint az OspC-antigénhez kapcsolódó ellenanyagok fennmaradását. A LymeNAT-összetevők adagolását folytonosan és hetenként változtatgatva (1×1 – 2×1 – 2×2 –, 3×1, illetve súlyosabb esetben 3×2) tovább serkenthetjük a szervezet harmonikussá tett válaszreakcióját. Információ: http://max-immun.eu/hu/products .
Hő-therápia: Szauna (finn, török, far-infrared), meleg zuhany/fürdő 5-10 percig. Ha nincs akadálya u.n. erőfeltöltő futás a szervezet központi hőmérsékletét órákig emeli legalább egy Celsius fokkal. A Lyme borreliosis azonban az egész szervezet betegsége, ezért a hőhatás nemcsak a szervezet működését serkenti, hanem közvetlenül károsítja a kórokozókat. Az egész szervezetben kialakuló fokozott vérbőség pedig a rejtőzködő kórokozókhoz is eljuttatja a gyógyszereket! − Mellékhatása nincs, de súlyos idegrendszeri és ízületi gyulladásoknál előzetes próbák után, és óvatosan alkalmazzuk.
Pihenést illetve a mértékletes terhelést mindig szem előtt kell tartani, mert a beteg szervezetet a gyógyszeres kezelés jobban igénybe veszi. A kezelés után fokozatosan lehet elkezdeni a terhelést, figyelembe véve, hogy tapasztalat szerint, a kombinált antibiotikus kúra teljes hatása egy-három hónap múlva alakul ki.

Comments are closed.